Zwolse Klimaatdag

Voor de Zwolse Klimaatdag op 4 november 2023 heb ik de communicatiestrategie en uitvoering mogen doen.

In de aanloop naar dit inspirerende duurzame evenement, georganiseerd door de Zwolse Klimaatburgemeesters, heb ik met enthousiasme content gecreëerd die niet alleen de essentie van de Klimaatdag vastlegde, maar ook de Zwolse gemeenschap aansprak via Instagram en LinkedIn. Er waren nog geen social media kanalen voor de Zwolse Klimaatburgemeesters, dus ik kon dit zelf helemaal opbouwen. Mijn strategische aanpak was gericht op meer dan het delen van informatie; denk aan het introduceren wat de Klimaatburgemeesters precies doen, het opbouwen van een gemeenschapsgevoel, het inspireren om langs te komen op de Zwolse Klimaatdag en om zelf actie voor het klimaat te ondernemen. Gedurende de drie korte intensieve weken voorafgaand aan het evenement heb ik alle content geproduceerd en ook voor de nodige PR gezorgd (er was helaas niet meer tijd voorafgaand aan de Klimaatdag).

Als communicatiemanager is het mijn missie om verhalen te vertellen die impact hebben en mensen in beweging brengen. Mijn ervaring met de Zwolse Klimaatdag is een illustratie van mijn vermogen om effectieve communicatiestrategieën te ontwikkelen die niet alleen informeren, maar ook inspireren. Ben je benieuwd naar de content uitingen? Bekijk ze op het Instagram of LinkedIn-kanaal.